23 | 08 | 2019

ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ

Σακχαρώδης Διαβήτης και Φραγκόσυκα

Πολλές φορές γίνονται αναφορές, για τις νέες μεθόδους σχετικώς με  την καταπολέμηση του Σακχαρώδους Διαβήτου τύπου ΙΙ.

Σήμερα ανέγνωσα ότι προσβάλλει  και τα παιδιά. Αποδίδει δε την προσβολή αυτήν στον σύγχρονον τρόπο διατροφής και παρατηρεί.
«Το σύγχρονο μοντέλο διατροφής δυτικού τύπου που χαρακτηρίζεται από την αυξημένη πρόσληψη κορεσμένου λίπους όπου κύριες πηγές είναι το κρέας, τα αλλαντικά, τα πλήρη γαλακτοκομικά, το βούτυρο, διάφορα είδη ζαχαροπλαστικής, πατατάκια, σοκολάτες, κρουασάν κ.α.  και την χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών όπου κύριες πηγές είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα μη επεξεργασμένα δημητριακά,  φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη ακόμα και στα παιδιά».

Και για να προστατεύσει τα παιδιά από την μάστιγα αναφέρει.
«Θα πρέπει να επισημανθεί με ιδιαίτερη προσοχή ότι όσο και αν η παχυσαρκία φαίνεται να είναι η κύρια αιτία εμφάνισης της νόσου στα παιδιά, ωστόσο, η ηλικία αυτή δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση τη χρήση αυστηρών διαιτών ή φαρμακευτικής αγωγής με σκοπό την απώλεια βάρους. Η έμφαση θα πρέπει να δίνεται πάντα στην αλλαγή του τρόπου ζωής μέσα από την εκμάθηση των αρχών της ισορροπημένης διατροφής και την ενσωμάτωση της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα των παιδιών».
Εδώ θα πρέπει να επισημάνομε μετ’ επιτάσεως ότι η καλλίτερη πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτου Τύπου ΙΙ, ευρίσκεται στο φυτικό φαρμακείο. Αλλά ποία είναι  αυτά τα φυτά που μας βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος;;

Ένα από τα πλέον αποτελεσματικά είναι η Φραγκοσυκιά.

Αν εξαιρέσομε τις εμπειρικές παρατηρήσεις και διαβεβαιώσεις σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής, όπου οι κάτοικοι καταναλίσκουν φραγκόσυκα και «φύλλα» ως  υπογλυκαιμικό μέσο, δηλαδή όταν η γλυκόζη ευρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, οι επιστημονικές έρευνες μελέτησαν και επιβεβαίωσαν πλήρως τις πρακτικές αυτές χρήσεις. Στην  ανάγκη  πραγματοποιήσεως επιστημονικών ερευνών, ωθήθησαν οι μελετητές, από την σταθερή προτίμηση, των τοπικών κοινωνιών όλου του Μεξικού στην φραγκοσυκιά, ως τροφής, αλλά και ως φυτού κατά των συμπτωμάτων του διαβήτη. Τα «φύλλα» της φραγκοσυκιάς ενδείκνυνται για την αντιδιαβητική θεραπεία. Οι επίσημες έρευνες, ξεκίνησαν πριν από 25χρόνια, στα Πανεπιστήμια Μεξικού, Αριζόνας, Τέξας, Ισραήλ  και κατεχωρούντο  κατά διαστήματα σε επιστημονικά περιοδικά. Η υπογλυκαιμική επίδραση σε μη εξαρτωμένους από ινσουλίνη ασθενείς είναι αξιοσημείωτη. Επίσης παρατηρήθηκε μείωση στην απορρόφηση της γλυκόζης.


Στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American Pharmaceutical Association» Απρίλιος 2002 δημοσιεύτηκε μελέτη σχετικώς με την προσφορά των βοτανικών προϊόντων για τον διαβήτη. Σ’ αυτήν αναφέρεται η φραγκοσυκιά ως  ένα από τα εκτενέστερο  μελετημένα υπογλυκαιμικά φυτά. Οι ερωτηθέντες ασθενείς δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν καθημερινώς φραγκόσυκα και για δίαιτα και για θεραπεία όταν μάλιστα αισθάνονται τα επίπεδα της γλυκόζης να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Τα φραγκόσυκα προσφέρονται για μία ισορροπημένη δίαιτα. (Βλ βιβλίο «Τα Φραγκόσυκα» Μιχ. Στρατπουδάκη).


Η χρήση καρπών και κλαδωδίων φραγκοσυκιάς συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτου  Τύπου ΙΙ.  Η κατασταλτική του συμβολή είναι αποτελεσματική, αλλά στην φάση αυτή τον λόγο έχουν οι Ιατροί. Προσωπικώς συνιστούμεν την συνεχή χρήση για πρόληψη της νόσου αλλά  και δεκάδων άλλων νόσων όπως της χοληστερίνης και της ενδυναμώσεως του Ανοσοποιητικού συστήματος. Η τελευταία αυτή προσφορά αλλά όπως και δεκάδες άλλες είναι εξαιρετικώς ενδιαφέρουσα.

Προγραμματίσατε συνεχή κατανάλωση φραγκοσυκιάς στην δίαιτά σας. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.
     

Διάθεση Βιβλίου

Ακρωτηρίου 204 Πάτρα,

ΤΗΛ: 2610 332096

ΦΑΞ :2610580311

6944710937

Kαθώς και στα Βιβλιοπωλεία

Πάτρα:

           Βιβλιοπωλείο LEXIS ΚΑΝΑΚΑΡΗ 155 ΤΗΛ: 2610277017

     Βιβλιοπωλείο GOTSIS: ρήγα φεραίου19-21 ΤΗΛ 2610226453

    «Η Γωνιά του βιβλίου», Αγίου Νικολάου 32,ΤΗΛ.:2610-223688

     Βιβλιοπωλείο Αριστείδου Ερμού 86 ΤΗΛ.: 2610 270010

    Καραπάνου Αλεξάνδρα 25ης Μαρτίου 13 Παραλία ΤΗΛ.: 2610 52881  

Αθήνα: 

    Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65,  ΤΗΛ.: 210 3811740 

Εκδόσεις "ΕΜΒΡΥΟΝ", Ιερά Οδός 286, Αιγάλεω ΤΗΛ.: 210 5315012 

Ηράκλειο Κρήτης:

  Βιβλιοπωλείο Παπαδοπούλου Ε., Έβανς 47 ΤΗΛ.:2810-283587

    Βιβλιοπωλείο Κυριάκη Εμμ. Έβανς 87 (πεζόδρομος) ΤΗΛ.:2810-285119 

Ρέθυμνο:

   Βιβλιοπωλείο Λαμπρινού Αικ. Μ. Πορτάλιου 14 ΤΗΛ.:28310-25233

Σπάρτη:

   Λαμπρινάκος Επαμειν. Διηνέκους 8 ΤΗΛ.:27310-89551    

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

IM: Michailstratoudakis (Skype)

Νέα & Δημοσιεύσεις